sâmbătă, 7 februarie 2015

Tort cu blat Victoria Sponge, crema mascarpone si jeleu de fructe de padure


Cum ar zice prietena mea: "Iar n-ai avut somn azi-noapte??" Ei bine NU! 
Asa ca am facut un tortulet (fara un motiv anume). 

Blat: Victoria Sponge

Ingrediente
- 175 g unt temperatura camerei
- 150 g zahar (reteta zice 175 g, dar pentru ca zaharul nu se-numara printre prietenii mei, il tai si eu cat pot de fiecare data. Voi faceti cum credeti ca este mai bine, modificarea nu dezechilibreaza reteta)
- 175 g faina
- 3 oua mari
- 2/3 plic praf de copt
- zahar vanilinat - 2 plicuri am pus eu

Cum se face?
Se mixeaza untul cu zaharul pana devine o spuma compacta, apoi se adauga pe rand fiecare ou, mixand in continuare pana la omogenizare.
Faina cernuta, in care s-a amestecat praful de copt, se incorporeaza usor cu o lingura in compozitia mixata.

Din aceasta compozitie ies doua blaturi. Eu am ales sa le coc separat, chiar daca procedura a durat aproximativ 30 de minute mai mult.
Am luat tava cu inel detasabil, am "croit" o dublura din hartie de copt pe masura fundului tavii (am pus cercul pe hartia de copt si cu un creion am desenat cercul, in interior). Apoi am montat tava, am uns-o cu ulei, am adaugat cercul din hartie de copt si jumatate din compozitie.
Am copt primul blat la temperatura de 200 grade celsius, pentru 20 minute, sau pana cand "trece testul scobitorii"
Blatul se lasa la racit pe un grilaj metalic (eu il folosesc pe cel de la cuptorul cu microunde).
Se coace ce-l de-al doilea blat, urmand aceiasi pasi.
Intre timp compozitia pentru al doilea a stat in frigider.

Crema/umplutura:
1. Crema de branza: mascarpone, frisca si iaurt cremos

2.  Jeleu de fructe de padure

L-am insiropat cu nectar de piersici

Si l-am decorat simplu, nefiind un tort pentru o ocazie speciala, cu jeleu de fructe de padure si frisca.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu