sâmbătă, 28 februarie 2015

Reteta Blat Rulada






Reteta 
Blat Rulada


Blatul de Rulada este un balt subtire, foarte usor de facut si poate fi folosit fie in interiorul unui tort pentru a delimita o crema, fie pentru a-l rula/umple cu diverse creme - ciocolata/vanilie.

Ingrediente:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 2 linguri de ulei
- o esenta de vanilie - fiola sau 2 plicuri de zahar vanilinat

Cum se face?

Separam albusurile de galbenusuri, mixam la viteza mare albusurile cu zaharul pana ajunge aproape de consistenta unei bezele, apoi la cea mai mica viteza a mixerului incorporam galbenusurile pe rand + cele 2 linguri de ulei.
Cu o lingura, cu miscari usoare, incorpaoram incet,  prograsiv faina.

Se coace pe hartie de pergament/copt, la foc mare pentru cateva minute ~ 5 - 7 min. Este gata cand isi schimba usor culoarea si trece tastul scobitorii.

Pentru ca o sa folosesc blatul maine, dupa ce se raceste, il invelesc in folie de plastic,  pentru a nu se usca excesiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu