sâmbătă, 28 februarie 2015

Reteta cheesecake cu crema ganache si visine





                       Reteta Cheesecake cu Crema Ganache si Visine


"Eu noaptea nu dorm,
Nu am somn... "
 

Ne-am obisnuit sa avem un dulce in casa tot timpul, asa ca aseara a fost randul acestui Cheesecake cu capsuni si glazura ganache cu visine.

Simplu de facut, intr-o combinatie rafinata de crema de branza si ciocolata neagra, asortat cu fructe, acest tortulet a devenit alegerea perfecta pentru a potoli pofta de dulce.

Blat: 300 g praf de biscuiti si 150 g unt la temperatura camerei - se amesteca bine si se formeaza blatul tortului, prin presare. Se da la frigider pentru minim 30 minute.

Crema de branza: 500 g mascarpone mixata cu 500-600 g frisca lichida si 100 g zahar pudra. Daca smantana este indulcita, exista posibilitatea sa nu mai fie nevoie de zahar.
Se adauga 20 g gelatina praf (2 plicuri), dizolvata intr-o ceasca de apa si lichefiata in baie de abur.
Se pune crema peste blat si se baga la frigider pentru 2-3 h sau pana devine ferma.






Crema ganache: 250-300 g ciocolata neagra taiata bucatele mici, 50 g unt la temperatura camerei si 200-250 ml frisca lichida incalzita (aproape de fierbere). Se amesteca toate ingredientele cu un tel si se lasa pana ajunge la temperatura camerei, consistenta acesteia devenind ca a unei smantani mai groase.
Am adaugat visine (merg si cele congelate - desigur lasate la decongelat, scursa bine zeama pentru a nu schimba textura cremei de ciocolata).
Se toarna crema de ciocolata peste crema de branza si se da la frgider pana a doua zi.

Eu am ales sa decorez aceast tort cu jumatati de capsuni pe care le-am lipit de marginea formei (cercului), inainte de a pune crema de branza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu